Cum completezi o constatare amiabila de accident

In cazul unui accident usor in urma caruia nu au rezultat victime, ci doar cu pagube materiale, cei doi conducatori auto trebuie sa elibereze cat mai curand carosabilul pentru a fluidiza traficul, dupa care pot incheia o constatare amiabila. Aceasta mica intelegere ii va scuti pe amandoi de o vizita la sectia de politie.

Atentie, daca in urma accidentului au fost avariate elemente ale spatiului public precum un refugiu, un stalp sau au fost implicate mai mult de doua vehicole ( mai multe masini implicate ) este ilegal sa incheiati o constatare amiabila, va trebui sa sunati sau sa merget la sectia de Politie.

Constatarea amiabila ajuta la stabilirea daunelor rezultate din accident si simplifica circuitul administrativ specific obtinerii despagubirii, intrucat societatea de asigurare avizata in baza acestuia este obligata sa deschida dosarul de dauna, sa constate pagubele si sa elibereze documentul pentru reparatia vehicolului.

Cum completezi corect o constatare amiabila de accident
In partea de sus completati data si locul accidentului, daca exista la rubrica 5 treceti numele martorilor, adresa si telefon. Dupa fiecare conducator completeaza corect complet una din sectiunile formularului, Vehicul A sau Vehicul B. Fiecare din aceste rubrici este destinata unuia dintre conducatorii auto si trebuie completata cu datele de identificare personale ale detinatorului politei de asigurare, ale conducatorului vehiculului, ale vehiculului si cele din polita de asigurare de raspundere civila auto.

La final realizati schita accidentului in spatiul comun destinat pentru realizarea schitei accidentului. Desenati o singura schita de comun acord cu celalalt sofer implicat, apoi semnati amandoi.

Formularul are 2 pagini autocopiative, deci fiecare conducator auto isi va pastra cate o pagina, amandoua au aceeasi valoare juridica.

Atentie! Nu modificati insemnarile din formular dupa completarea si semnarea acestuia.

Trebuie sa aveti intodeauna la Dvs un formular de constatare amiabila, daca nu aveti deja unul puteti intra gratuit in posesia unuia adresandu-va companiei de asigurari la care ati incheiat polita RCA. Formularul de constatare amiabila de accident are doua pagini autocopiative, fiecare conducator auto isi pastreaza cate o pagina. Copia si originalul au aceeasi valoare juridica. O alta varianta ar fi sa va descarcati singur formularul de constatare amiabila si sa-l imprimati in mai multe exemplare.

Masuri de siguranta
Pentru a evita cazuri de genul in care celalalt conducator auto implicat in accident poate furniza intentionat date gresite, rugati-l sa va arate documentele de identificare tip carte de identitate, talonul masinii, permisul de conducere si polita RCA, controlati datele si faceti poze documentelor. Daca este posibil puteti face poze la fata locului, cu vehicolele, pozitia lor, pagube, strazile, etc.

Trimite formularul de constatare amiabila de accident asiguratorului cat mai repede posibil.

Tractari auto Timisoara non stop – 0769 015 015